maanantai 10. huhtikuuta 2017

Aurinkoa ja tuulta

Kauden toinen päiväretki, ja samalla toinen päiväretki Lehmäsaareen. Jonne siis ei voi mennä ilman, että mukana on makkaranpaistotarpeet. Seuraakin löytyi, kiitokset siitä Timolle ja Antille.

Menomatka meni ihan itsestään. Myötätuuli, aurinko paistoi ja sillai. Aurinko paistoi jopa siinä määrin, että meinasi iskeä lämpöhalvaus, vaikka omasta mielestä olin laittanut ihan maltillisesti vaatetta päälle.

Kotimatkalla olikin sitten toinen meininki. Koko matkan vastatuuli ja siinä otettiin äijästä mittaa. Oli pakko mennä suoraan vastatuuleen, koska muuten sorti liikaa. Jos piti pienenkin tauon, kajakki pysähtyi kuin seinään ja sen liukuun saaminen oli oma urakkansa. Kunhan sen sai ensin taas käännettyä oikeaan suuntaan. Tasoitustakin annoin riittävästi. Ei ehkä ollut fiksu idea pelata edellisenä iltana aamu kolmeen pleikkaa, ja nautiskella siinä samalla aikuisten virvokkeita. Varsinkin kun tiesi, että aamulla lähtö 20km lenkille. No tulipahan tehtyä, vaikka onhan tässä joskus kierretty Kirkonmaa wapun päivänä, ei niin kauhean pirteässä kunnossa. Eli väsymys painoi, äijä piiputti, mutta silti päästiin perille. Mitä opin tästä? Tuskin yhtään mitään.

Pieni tekniikkavirhe riivasi, mutta eiköhän se saada hiottua pois. Saattoi tietysti johtua em. väsymyksestä, tai siitä, että meloin hanskat kädessä. Matkalla vajalle kurvasin Motonetin kautta ja nappasin Ice Grip neopreenihanskat mukaani. Yleensä melon kylmän veden aikaan pelkästään melarukkasilla. Niiden kanssa kuitenkin tuppaa kädet kastumaan, jos/kun vettä valuu melan vartta pitkin. Nyt tuli mieleen, että lenkki on sen verran pitkä, ja tuuli saattaa nousta, joten parempi varautua. Kädet pysyivät lämpöisinä, eikä tullut tiskaajan sormia. Ote melaan on kuitenkin niin erilainen, että mieluummin melon ilman hanskoja. Nyt piti usein katsoa sinne lavan suuntaan, että mitä olen tekemässä, kun ei näppituntuma oikein toiminut.

Jäi se seuraavan päivän suunniteltu lenkkikin tekemättä. Laiskotti ja Kotkan saarella käynyt tiedustelija ilmoitti, että Kantis on vieläkin jäässä, eli ei pääse vielä Kotkan saaren ympäri. Joka oli siis reitti jota olin suunnitellut SU päivän ratoksi. Voisiko joku Etukylän sankari käydä ajamassa siihen väylän? Kiitos...

Pooloallas on vielä enimmäkseen jäässä, mutta löytyi kajakin mentävä railo.

Antti liittyi mukaan matkalla.

Joutsenia oli jo paljon.

Antti leikkimässä jäähakkujen kanssa.

Retro

Kotirantaa kohden, mihin se aurinko hävisi?

Talven viimeisiä muistoja

Tauolla Katariinassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti