torstai 11. syyskuuta 2014

Edustustehtäviä ja koululaismelontaa

Ei voi minkään. Päivät lyhenevät ja ilta pimenee jo turhankin aikaisin. Kausi kuitenkin jatkuu (toivottavasti pitkään), joten otetaan ilo irti kun vielä voidaan.

On ollut itseasiassa todella vilkas melontaviikko, vaikka kilometrejä ei niin kauheasti ole kertynytkään.

Ensin Kotkan Melojat hälytettiin paikkaamaan Kotkan Pursiseuran järjestämään veneilytapahtumaan Pyhtään melojia, jotka olivatkin estyneet vaikka joku sieltä olikin ensin luvannut, että he olisivat paikalla. Mitään emme ehtineet miettimään etukäteen. Ei ohjelmaa, ei esitteitä tai ylipäätään yhtään mitään. Tästäkin huolimatta LA aamuna kolmen hengen iskujoukko lähti tapahtumapaikalle Sapokkaan. Kaksi tyyliin sopien meloen ja yksi toi maitse autolla pari paattia lisää.

Paatit rantaan, lyhyt keskustelu järjestäjien kanssa ja odottelemaan jos joku haluaisi kokeilla melomista. Kiinnostuneita oli jonkin verran, joille sitten kerroimme seuran toiminnasta, mukana olleesta kalustosta yms. Joitakin kiinnosti asia hyvinkin paljon teoriatasolla, mutta tositoimiin saimme houkuteltua vain kaksi henkilöä. Näistäkin toinen kaatui aika näyttävästi rannan tuntumassa, joten olipa tosi "helppo" sen jälkeen yritellä vakuuttaa ohikulkijoille, että: "vakaita ovat, eivät kaadu".

Viereisessä pisteessä SUP laudoilla oli kysyntää, mutta ehkä me oltiin pelottavan näköisiä kuivapuvuissa yms. vermeissä. SUPpailun kynnys oli astetta matalampi kuin meillä. Eikä siinä mitään, melontaahan sekin on. Viihdytimme sitten yleisöä minkä jaksoimme, eli A teki joitakin eskimoita ja minä alatukikäännöksiä yms. hupsutteluja. Ehkä joku sattui huomaamaan.

Tulipahan käytyä, mutta jos ensi vuonna tulisi kutsu ajoissa (jos tulee ollenkaan), niin voitaisiin miettiä ihan ohjelmaakin, ja tehdä vaikka joku esite mukaan otettavaksi.

Terveisiä Kymppäriin, että minäkin osaisin tehdä paremman jutun. Jos on tarkoitus kirjoittaa tapahtumasta, niin silloin ei käytetä koko juttua sen kertomiseen, miten paikallisella venekauppiaalla menee. Ihanko tosi, että tällä hetkellä ihmiset ovat varovaisia ostoksien kanssa, ja ei oikein mene uudet veneet kaupaksi? Onpa outoa? Daah...

Kun ei kukaan uskalla kokeilla, niin A lähtee tekemään ajan kuluksi eskimokäännöksiä.
MA ja TI oli pyydetty koululaisille melonnan järjestämistä, ja sekin saatiin mahdutettua kalenteriin. MA lähtöön en päässyt, mutta TI aamuna olin menossa mukana. Vajalle saapui noin 16kpl ysiluokkalaisia tyttöjä ja meno sen mukaista, eli energistä.

Välillä hieman hirvitti, kun paatit törmäilyvät toisiinsa, mutta niin vain saatiin koko porukka Kortetsaaren ympäri ja suht.koht. kuivina takaisin maihin. Kukaan ei kaatunut, ja ainakin osa näytti nauttivan menosta. Itselle tämä oli ensimmäinen kerta, kun oli koululaisia melotettavana, ja ihan jees meininki. Iloiset ilmeet rannassa on näissä hommissa aina se paras palkinto.

Vain osa mahtui kuvaan, mutta ehkä touhu ja tohina välittyy.
Varsinainen voimien koetus oli kuitenkin vasta edessä, kun Kotkan Kaupungin työntekijät (ainakin osa niistä) viettivät keskiviikkona Tyhy-päivää. Päivän yhteyteen oli järjestetty mahdollisuus kokeilla melontaa ja innokkaita ilmestyikin vajalle kymmenittäin.

Oli niin vilkasta menoa, että jäi kuvat ottamatta. En ehtinyt ihan alkuun, mutta heti paikalle päästyä vermeet niskaan ja vesille ottamaan väkeä vastaan. H auttoi väkeä paatteihin ja pois mitä vain ehti ja kykeni, siitä hänelle suuri kiitos. Oli taatusti se kaikkein rankin rasti tänään. Taisi jäädä aika monella säädöt tekemättä, mutta ei vaan aika riittänyt "hienosteluun". Kortetsaaren kierto niille, jotka vain halusivat ja lopuille sitten vähän lyhyempää lenkkiä.

Itse kiersin Kortetsaaren kokeilijoiden mukana kolme kertaa ja samalla yritin opettaa eteenpäin melomisen teoriaa, kun se jäi aika vähälle rannan tohinoissa. Samalla esittelin seuran toimintaa kaikille kiinnostuneille. Muutama ei uskaltanut poolo-allasta pidemmälle, ja osalle riitti lähimmän kaislikon reunassa käynti, mikä oli ihan OK. Kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan, ja eihän me ketään mihinkään pakoteta.

Kaikkiaan 40 henkilöä kävi keskiviikkona vesillä, ja suurin osa kai kokeili ensimmäistä kertaa melontaa kajakilla. Kukaan ei kaatunut, jota voi kai pitää pienenä tilastollisena ihmeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti