sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Askartelunurkka

Pihalla talvi eikun yltyy, ja saa nähdä saadaanko kausi tänä vuonna kunnolla käyntiin jo Maaliskuussa, kuten viime vuonna. Nyt on siis hyvä aika huoltaa tarvikkeita.

Ostin joskus viime talvena B&W alehyllystä Palm-merkkisen hinausvyön. Muuten ihan mainio peli, mutta itse hinausköysi oli hieman liian lyhyt. Saisi olla metrin, puolitoista pidempi. Kun kausi alkoi syksyllä olla ohitse tein ko. vyölle pikaisen tutkimuksen, ja totesin köyden olevan helppo vaihtaa.

Purkamiseen meni ehkä minuutti ja siihen se sitten jäikin. Projekti on odottanut autotallissa uutta köyttä ja aina se on unohtunut hankkia. Tänään menin pitkin tavaratalon käytäviä, etsien jotain ihan muuta, niin vastaan tuli veneilykäyttöön tarkoitettua köyttä. Erottuva väri, kelluu ja murtolujuus 365kg. Vetolujuudesta ei tietoa, mutta eiköhän tuo (kajakkien) hinauskäytössä kestä.

Kesällä oli aika monta yhteislähtöä ja kertaakaan ei ollut tarvetta hinausköydelle. Se eka kerta tulee taatusti heti, kun jättää tuon vajalle.

Hinausvyö osiin purettuna ja korvaava köysi vieressä.
Olin jo aikaisemmin syksyllä tehnyt Paracordista laavua varten valmiiksi eri mittaisia köysiä ja sitä varten olin etsinyt sopivaa silmukkasolmua. Silloin silmukaksi valikoitui solmu nimeltä perfection loop. En tiedä mikä tuo on suomeksi, ja onko paras mahdollinen silmukka tähän tarkoitukseen. Kyseinen silmukka ei kuitenkaan luista ja osasin sen tehdä, joten riitti minulle valinnan perusteeksi.

Hinattavan pään silmukka onnistui paremmin kuin itse vyön päässä oleva. Vyön pään silmukan tekoa vaikeutti se, että koko vyö piti pujottaa "pääsilmukasta" läpi (katso ohje).

Valmista tuli, eikä mennyt montaa minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Täytyipä heti kokeilla, kun ei ollut minulle tuttu. Ihan pätevältä vaikutti. Suomenkielinen nimi näyttäisi olevan onkisilmukka. Paalusolmuun olen tottunut yleensä luottamaan.

    VastaaPoista