maanantai 2. maaliskuuta 2015

Retkeilykauteen valmistautumista, eli uusia hankintoja

Kävin minäkin viime viikolla Timon ja Antin tavoin viskomassa rannasta kiviä jäälle. Ei pääse vesille, ei sitten mistään. Pitää odotella, että aurinko ja/tai tuuli hoitavat rantaan pakkautuneen jään muualle/pois. Kuvat jäi ottamatta mutta jäässä se oli, uskokaa pois.

Viime kesän retkillä "opin" sen, että pakkaamiseen pitää saada rutiinia. Jo ensimmäisen reissun jälkeen tajusin kirjoittaa tussilla siihen kuivasäkkiin, missä EA-laukkua pidin, että "ensiapulaukku". Ei ainakaan sitä olisi tarvinnut ihmetellä, että missä se on, jos olisi tullut tarvetta. Nyssäköitä oli vaikka kuinka paljon ja esim. vaatteita useammassa. Siinähän sitten etsin pyyhettä, paitaa jne. kun niitä oli siroteltu useampaan kuivasäkkiin. Tähän pitää saada parannusta kaudelle 2015 ja yksi sellainen on, että päätin hankkia oman isohkon kuivasäkin vaatteille.

Piipahdin talven aikana B&W myymälässä hakemassa "Sea to Summit" valmistajan keulaan muotoiltua kuivasäkkiä, kun se kajakin keulatila tulee käytettyä aika huonosti hyödyksi. Sinne ei vaan ylety kunnolla. No, se reissu oli vesiperä, koska www-sivuista huolimatta ei kuulunut enää valikoimaan, eikä saldoa ollut.

Tätä lähdin ostamaan, mutta ei onnistunut.

Ei siinä kauaa mennyt, kun sama tuote löytyi saksalaiselta kauppiaalta, mutta tilauksen sain aikaiseksi vasta viime viikolla. Kyllä, olen tietoinen, että kuivasäkkejä voi tehdä itsekin, ihan oman kajakin mittojen mukaan. Jos joku kertoo tarkan kangasmateriaalin, ja mistä sitä saa (mieluiten suomesta), niin saatan jossain välissä vaikka kokeillakin pientä askartelua. Nyt tyydyin valmistuotteeseen.

Postin kuriiri soitti äsken ovikelloa, ja yllätys oli suuri, kun sieltä tuotiin minulle kuivasäkkiä. Alkuhämmästyksen jälkeen lähinnä nauratti. Ei voi ainakaan syyttää huonosta pakkaamisesta:

Oikeesti? Tuliko sieltä koko tukkupakkaus?

Nope, enimmäkseen tyhjää ja pehmusteita.

Vihdoinkin tapaamme.

Kuvassa pakkaus, vertailun vuoksi 2L limupullo, ja itse kuivasäkki.
Kausi 2015 varustehankinnat alkavatkin olla siinä. Mitä nyt yksi kananmunien kuljettamiseen tarkoitettu säilytysrasia vielä saapuu, jostain kaukaa kiinasta. 

(koputtaa puuta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti