tiistai 7. huhtikuuta 2015

Maijansalmi on my mind

Pääsiäinen meni keskisuomessa, jossa oli vielä vallan mainiot pulkkakelit, mutta MA lähdimme kotimatkalle sen verran ajoissa, että ehdin illalla "yhdelle pikaiselle".

Vajan lokikirjan (ja parkissa olevien autojen) mukaan Timo ja Aija olivat vesillä, mutta eipä tullut törmättyä heihin tälläkertaa. Kiirastorstaina oli tähystänyt autosta käsin, että väylä Maijansalmeen oli Munsaaren kohdalta enää muutamasta kymmenestä metristä kiinni. Olin melko varma, että nyt se olisi jo täysin auki, joten kohti Maijansalmea ja Äyspäätä. Munsaaren sillan alta ei vielä varmaankaan pääse, joten varmuuden vuoksi kiersin Keisarinsataman kautta.

Ainoa jäälautta tulikin vastaan keskellä Pohjinselkää, mutta oli pehmeää höttöä, josta pääsi helposti läpi. Tähyilin myös Hevossaaren suuntaan, että pääsisikö sen jo kiertämään, mutta vaikutti siltä, että sen ja Mussalon välikössä on vielä jäätä. Pitää käydä katsomassa lähempää joku päivä, nyt ei malttanut kun piti päästä vilkaisemaan Äyspäätä.

Aikataulun takia en kauaa Äyspäätä ihaillut, vähän Maijansalmen suulta kurkkasin ja kotimatkalle. Pohjinselän kohdalle ehdin jo hetken kummastelemaan, että missä se äsken ohittamani jäälautta oikein on, kun se löytyi kilometrin päästä. Nopeasti oli siirtynyt tuulen työntämänä, ja sain napattua kivan videon, mistä näkee hyvin kuinka nopeasti lautta menee eteenpäin kohti Kärkisaarta.

Tästä jäälautasta ei ole enää kuin hidasteeksi, vaikka onkin paikoin pari senttiä paksua. Vettynyttä massaa ja murtui todella helposti isoiksi lohkareiksi.

Äyspää \o/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti