lauantai 16. toukokuuta 2015

Mussalo - Kotka

Sataa sataa ropisee, ja sitten jos ei sada, niin ei ehdi vesille. Viime keskiviikkona oli kauden ensimmäinen viikkomelonta, mutta eipä sinne ketään tullut, oli kai liian hyinen keli. Tai no, Jukka ilmestyi avaamaan omaa melontakauttaan ja heitti pienen lenkin. Myös Masa oli vajalla tarkoituksenaan pitää kahdelle hengelle oma pieni melontakurssi. Tuuli kävi niin napakasti suoraan rantaan ja laituriin, että se kurssi teki pikaisen uudelleen aikataulutuksen. Toisia odotellessa tein sitten pooloaltaassa alatukikäännöksiä. Sillai aika varovaisesti vielä, mutta eiköhän tuokin loppukaudesta ole taas mallia kylki laahaa vedessä. Kun lopulta ketään ei ilmestynyt KE lenkille, minäkin könysin ylös vedestä ja lähdin himaan lämmittelemään.

Tänään pääsin lenkille, ja vihdoinkin myös sää näytti suosivan. Aurinko paistoi ja vaikka reissun aikana nousikin pohjoistuuli, niin se ei juurikaan menoa haitannut. Suunnitelma oli taas mallia simppeli. Kierrän ensin Mussalon, pidän taukoa (taas kerran) Tuohipöllössä ja mietin siinä sitten jatkot. Vajalla oli lähtiessä vilkasta. Minun lisäksi kaksi muuta tuli tekemään lähtöä omalle lenkilleen, Esko tuli Maijansaaren kierrokselta ja lokikirjan mukaan Timo oli lähtenyt jo aamusta kiertämään Kuutsaloa.

Loppujen lopuksi kuittasin samalla myös Kotkan saaren. Koko reissun saldoksi tuli 26km, eli ihan jees lukemat. Yhden pysähdyksen taktiikalla mentiin, ja sekin tauko kesti vain 15min. Ei malttanut viipyillä pidempään maissa. Keskinopeus vähän kärsi, kun piti odotella laivaa kuvausta varten ja sitten "kaivoin" höyrypanimon penkereestä karkuteille lähteneen verkon lippumerkin. Ei nimeä ja viime vuoden merkit, joten lähtenyt varmaan karkuun joskus viime syksynä. Alkeiskurssit tulossa, joten jos rakennetaan pujottelurata, niin on tulee tarpeeseen.Saisikohan Timolta taas kommentin, jos uudemman kerran "haukkuisin" tämän katamariiniksi? ;-)

Mikäs tuolta tulee? Jäädäänpä odottamaan...Ihan hyvä, että olin väylämerkin kohdalla parkissa. Toiselta puolelta pyyhkäisi isoa paattia odotellessa tämmöinen.
Mikäs tuolla on? Meinasin mennä ohitse, sulautuu niin hyvin tuohon taustaansa, mutta joku moottori oli käynnissä ja ääni paljasti.

Hamina tuli käymään Kotkassa, eheheeeee... Sorry, puujalkavitsi.

Kantasataman isoin jahti, ainakin tällähetkellä.

Vaatimattomasti nimetty.Mitähän kaikkea sitä kauden aikana tulee löydettyä? Tämän kevään "saalis": ensin muovilaatikko, ja nyt merkkilippu.
Piilotetaan tänne loppuun kauden ensimmäinen km päivitys. Tämän lenkin myötä meni 300km rikki. Tarkka lukema: 301,57km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti