sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Varma kesän merkki

Melonnan peruskurssit ovat, tai siis olivat, täällä taas.

Antti veti putkeen kaksi kurssia, nyt voi jo sanoa, kokemuksella ja rutiinilla. Pientä säätöä siellä täällä verrattuna aikaisempiin vuosiin, ja hyvä niin. Minusta "näin on aina tehty piste" -ajattelu on aika rasittavaa. Ehkä suurin muutos oli se, että pidimme jo heti ensimmäisenä päivänä pelastautumisharjoitukset. Tuntuu olevan kaatuminen aloitteleville melojille sellainen mörkö, että parempi hoitaa heti alta pois. Oma perstuntuma kertoo, että muutos oli hyvä ja kannatti tehdä.

Vesi oli hyisen kylmää. Ei viitsitty kertoa faktoja kurssilaisille, mutta nyt sen kai voi paljastaa. MA ensimmäisen kurssin aikana pintavesi oli noin 13 astetta, ja TO, kun kakkoskurssi reskutti vesi oli pinnasta "jo" 15 asteista. Metrin syvyydessä lukemat putosivatkin noin puoleen tuosta, että raikasta oli.

Allekirjoittanut hääri mukana apu-ohjaajana kuudesta päivästä viitenä, ja kivaa oli. Kiitokset kaikille kurssilaisille, olitte kyllä mahtavaa porukkaa, sekä tietysti Antille kurssien vetämisestä. Toivottavasti saatiin kipinä syttymään ja uusia innokkaita harrastajia. Nähdään kesän aikana melonnan merkeissä.

Alla pari kuvaa kursseilta.

Avohärdellissä Munsaaren sillan kupeessa

Sehän olisikin hyvä "kepponen" kurssilaislle, jos kaikki ohjaajat kaatuisivat yhtä-aikaa ja pelastettaviksi. Pitääpä laittaa muistiin, jos vaikka sitten ensi kesänä. Nyt vain Antti päätyi ex-tempore veden varaan ja reskutettavaksi.
Kakkoskurssin ensimmäinen päivä alkamassa.

Mentiin Marjun kanssa ihan omaan minilauttaan.

Kurssi lautassa kesken Kortetsaaren kierron.

Se ei käy kuvasta ilmi, mutta tässä melotaan taaksepäin.

Kun oli opeteltu riittävästi melontatekniikkaa, niin oli aika kokeilla niitä käytännössä pujotteluradalla.

Hirssaaressa kakkoskurssin vikana päivänä.

Vihonviimeinen rasti - frisbee-viesti

Ainakin yritettiin ottaa yhteiskuva koko kurssista. Tuuli vain painoi lautan vauhdilla rantaan, joten en tiedä tuliko Maken kuvista yhtään mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti