keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Yrittäjiä kurssittamassa

Tuli pyyntö, että jos järjestettäisiin melontakurssin-tapainen yrittäjille? Halukkaita pääohjaajaksi ei ollut riesaksi asti, joten allekirjoittanut meni lupautumaan ja vasta sitten rupesin miettimään, mitä tuli oikein luvattua.

Pohjalla oli tuoreessa muistissa kaksi Antin vetämää kurssia, kun MA menin rantaan vetämään kurssin ekaa päivää. Teoria-osuus maissa meni suurinpiirtein OK, mitä nyt Taru sai melasta päähän. En tosiaankaan huomannut, että hän oli takanani, kun vielä kerran näytin miten sitä melaa pyöritellään, ja kops. Onneksi ei tapahtunut pahempaa. Suurinpiirtein tarkoittaa, että jotain taatusti unohtui, mutta ekaa kertaa puikossa, niin ehkä hieman hermostutti.

Kun lähdettiin vesille, niin meno oli .... melko vallatonta. Jengi hajaantui hetkessä jokaiseen ilmansuuntaan, ennen kuin ehdimme kunnolla reagoimaan. Samaan aikaan tuli useampi kaatuminen, piti auttaa henkilöitä jotka ajautuivat rantapenkkaan, mattolaiturin sillan alle jne. Lisämaustetta toi tuuli, joka puhalsi melko napakasti Kymijokea ylävirtaa kohden.

Osaamisen kirjo oli normaalia laajempi. Ihan näin railakasta menoa emme olleet osanneet odottaa, mutta jotenkin siitä selvittiin. Kun oli tutustuttu lajiin, niin jengi ylös vedestä, ja reskutusdemo. Ensin näytettiin miten homma hoidetaan maissa, demo vesillä ja sitten kokeilemaan itse. Ihan kaikki eivät kokeilleet, mutta suurin osa kuitenkin.

Jäimme kurssilaisten lähdettyä vielä purkamaan illan tapahtumia ja miettimään seuraavaa päivää.

Tiistaina menin ...kele asenteella rantaan, että homma hanskaan vaikka väkisin, mutta ihan turhaan. Tuuli oli tyyntynyt, kurssilaisten jännitys poissa, kaikilla oli ollut kivaa jne. Vain yksi oli joukosta poissa, ja vain, koska oli onnistunut venäyttämään kätensä.

Kertaus rannassa, vähän turvallisuusasiaa ja vesille, nyt hieman tarkemman ohjeistuksen kera. Nyt kaikki meni putkeen, ja ilman ongelmia. Vähän ohjaamisen teoriaa, sen reenaamista, ja sitten vihdoinkin Kortetsaaren kierto, vähän lisää tekniikoita ja niiden treenaamista ja se oli siinä.

Toisen päivän saldo neljä kippiä, joista kaksi tahallista, kun halusivat treenata pelastautumista. Kaksi tahatonta kippiä: toinen tuli sivuttain melontaa harjoiteltaessa ja toinen, kun kurssilainen yritti toistaa alatukikäännöksen ilman, että kysyi neuvoa minulta kuinka se tehdään. Katsoi vain kun tein sen, ja yritti sitten toistaa. Ei ihan onnistunut :-)

Olitte kurssi joka jää taatusti mieleen, kiitos siitä.

Tuli otettua vähänlaisesti kuvia. Ei ehdi kuvaamaan, kun vetää kurssia.

Ihan koko kurssi ei päässyt kuvaan. Lautan tekeminen on vaikea laji, ainakin aluksi.

Reskutusta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti