keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kuutsalon oikoreittiä etsimässä

Joskus viime kesänä, kun olimme porukalla kiertämässä Lehmäsaarta, vieressä melonut konkari totesi, että: "Kuutsalonkin läpi pystyy melomaan" ja vaikeni sitten kuin Sfinksi. Pistin asian mieleen, että tästä otetaan vielä selvää.

Joskus aikaa ennen internettiä, asian tutkiminen olisi vaatinut taatusti enemmän aikaa ja vaivaa. Kun kerran on tekniikkaa käytettävissä, niin käytetään sitä sitten. Google Maps auki, hakusanaksi Kotka Kuutsalo, ja eteen lävähtää em. paikan kartta. Sitten vaan klikataan Earth-näkymä päälle, eli sateliittikuvat, ja ruvetaan etsimään. Eipä siinä kauaa mene, kun mahdollinen oikoreitti löytyy ja viime SU päätin katsastaa asian ihan paikan päällä.

Mennessä Kuutsaloon oli jo jonkinlaista pomppua, ja takaisin tullessa ne olivat vähän kasvaneet, mutta näistä mainitsin jo toisessa postauksessa. Nyt etsitään väliväylä Kuutsalon läpi:

Tuolta sen pitäisi satelliittikuvan perusteella lähteä.

Jep, nyt näyttää lupaavalta.

Noin 200m (tai vähemmän) myöhemmin, este, pahus.

Vesi kyllä pääsee virtaamaan, mutta ei tästä meloen läpi mennä. Pitää nostaa kajakki kannaksen yli.

Ja matka jatkuu, ihan kuin joella olisi.

Ei kuvasta arvaisi, että samaan aikaan parin kilometrin päässä oli nousemassa pieni myrskyntapainen.
Ei kai vaan?

Jep, este numero kaksi, maantie :-)

En kyllä enää käänny takaisin.

Istuin vielä kajakissa ihmetellen tätä viimeisintä estettä, kun tästä ajoi äijä polkupyörällä. Moikkasi iloisesti, eikä mitenkään näyttänyt ihmettelevän menopeliäni. Ehkä yli 5m merikajakki on kovinkin yleinen näky tällä reitillä? :-)

En viitsinyt toisen esteen jälkeen laittaa jalkoja boksiin, ajattelin, että "ei kahta ilman kolmatta", mutta kyllä se sitten oli siinä. Edessä häämöttää jo avovesi ja meri.

Summa summarum: No joo, kyllähän Kuutsalon läpi voi meloa, jos viitsii nähdä vähän vaivaa. Nuo esteet kyllä ovat käytännössä sellaisia, että retkilastissa olevan kajakin yli roudaamisen voi unohtaa. Tyhjänkin kajakin kiskominen penkkojen yli sen verran hankalaa, että mitään varsinaista etua hommasta ei saa. Ehkä tuosta on joskus päässyt läpi ilman näitä esteitä, mutta niin se maailma muuttuu. Oli miten oli, nyt on sekin nähty ja tutkittu, eikä tarvitse mennä toista kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti