keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Ohjattua KE melontaa

Teimme viime talvena päätöksen, että keskiviikkomelontoihin on saatava ryhtiä. Ollut aikaisempina kausina vähän semmoista epämääräistä haahuilua. Matkaan on päästy jos joku aktiivi on tullut avaamaan vajan ovet, reitti perustunut huutoäänestykseen jne. Nyt päätimme, että tähän on saatava muutos ja ainakin kesäkuun ajan jokaiseen KE melontaan on nimetty vastuullinen vetäjä. Pieni juttu meille aktiiveille, mutta toivottavasti iso juttu uusille innokkaille melojille. Voi olla varma, että vajalla on taatusti joku hieman kokeneempi, joka vetää keikan, ja on siitä vastuussa. Joku joka kertoo mitä tehdään, ja opastaa jos on tarvetta.

Minä voitin "arpajaisissa" kesän ensimmäisen ohjatun KE melonnan ja sopivasti myös eka KE melonta peruskurssien jälkeen. Kurssilaisilla oli kovasti kysymyksiä KE melontoihin liittyen ja puheen perusteella tulijoita olisi niin paljon, että hyvä jos kaikille riittäisi paatti alle.

Luonto päätti toisin, siellä tuuli tänään. Aika napakasti. Uutisissa peloteltiin jopa 20m/s puuskista, mutta Rankin mittari (netistä luin) näytti keskellä päivää "vain" 16m/s :-)

Piti vähän vilkaista karttaa ja varmistaa, että mielikuva vastasi todellisuutta, eli mistä suunnasta se oikeasti tuulee. Kävin myös etukäteen "tiedustelemassa", eli autolla tähystin merelle sen mitä sieltä pystyi. Autosta näkyi mm. vaahtopäitä Pohjinselällä, joka on aika harvinaista ja Keisarinsatamassa oli ihan kivan näköistä pomppulinnaa tarjolla, ainakin jos menisi keskelle sitä.

Kuudeksi rantaan ja lähtijöitä lopulta minä ja kaksi muuta. Yksi pariskunta kävi toteamassa tilanteen ja kelin heille liian raskaaksi. Hieman jouduttiin puskemaan vastatuuleen, mutta aaltoja emme nähneet, siitä minä pidin huolen. Myrsky tai ei, meidän reitti oli turvallinen ja ainoat hieman isommat aallot tulivat Norssalmen siltaa alittaessa, ja nekin olivat niin loivia, että eihän niitä edes huomannut. Tai noh, taisivat aiheuttaa lievää pahoinvointia yhdelle melojalle, mutta sekin kertoo niiden loivuudesta ja verkkaudesta. Ei näkynyt missään agressiivista aallokkoa, mutta ehkä parempi niin. Hupsutellaan sitten joskus toiste.

Kuvia ei tullut napsittua, ei oikein ollut kuvattavaa, mutta jotain aina löytyy.

Myrskyä lupailee.

15m/s? Aivan sama, sekaan vaan.

Koska reitin voi valita niin, että se on turvallinen, vaikka olisi millainen myräkkä päällä.

Kiitoksia matkaseurasta niille kahdelle urhoolliselle neitokaiselle, jotka uskaltautuivat mukaan :-)

Minulla samalla paukkui mukavasti sataset. Kursseilla ei oikein kilometrejä kerry, mutta nyt pääsee taas nakuttamaan niitäkin. Kasassa nyt aika tarkalleen 407km. Ihan mukavasti etenee taas tonnin tavoittelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti