maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannusretkellä 2016 - TO aatonaatto

Ensimmäinen retki sitten pääsiäisen, ja kaiken lisäksi ekaa kertaa matkassa soolona. Muodon vuoksi kyllä huhuilin seuraa, vaikka tiesinkin, että ei sieltä kukaan pääse lähtemään. On kuulemma perhejuhla, jotkut lähdössä vaeltamaan, ovat töissä jne. eli kaikkea sitä normisettiä.

Ensin piti kuitenkin tehdä oma työpäivä loppuun, pakata perhe junaan, heittää vaeltamaan lähtevälle melojakaverille kuivamuonaa jne. Oman kajakin pakkaamiseen pääsin joskus viiden jälkeen ja olin lähtövalmiina noin kello kuusi. Luonto yritti vihjata jotain jo pakkausvaiheessa. Juuri kun sain kannettua kaikki kamat kajakin viereen alkoi sataa. Lopputulos oli se, että survoin kaikein mahdollisen kyytiin sateessa aikamoisella vauhdilla, ja suureksi ihmeekseni kaikki myös mahtui mukaan.

Ei tosiaankaan ollut mikään mallipakkaus. Jotain painavaa oli jossain reunassa, koska paatti kampesi vasemmalle, mutta ei niin paljon, että olisin rantautunut tekemään asialle jotain. Sadekuurot saattelevat matkantekoani. Päämääräni on Kirkonmaan vieressä oleva Heinäsaari, enkä ajatellut tehdä turhia stoppeja menomatkalla. Heinäsaaresta olisi helppo seuraavana päivänä, olosuhteiden sallitessa, siirtyä Haapasaariston puolelle.

Lehmän rannassa pidän kuitenkin pienen kelluntatauon. Huomaan nimittäin melojaseurueen, ja pitäähän heitä käydä moikkaamassa. Kolmen melojan seurue oli lähtenyt Sipoosta ja olivat matkalla "jonnekin". Olivat vielä jatkamassa iltaruuan jälkeen(!) matkaa Majasaareen. Suosittelin hieman lähempää kohdetta, eli Kuolioluotoa. Yksi melojista nimittäin vaikutti aika kypsältä, olivat tahkoneet jo yli 30km sinä päivänä, ilta oli jo aika pitkällä jne. En tiedä jatkoivatko matkaa, vai jäivätkö yöksi Lehmäsaareen, joka sekään ei olisi ollut huono vaihtoehto.

Jatkan matkaani on-off vesisateessa, joka kuitenkin loppuu jossain vaiheessa. Rantaudun Heinäsaareen suhteellisen hyvissä ajoin, eikun pystyttämään leiriä. Ensin viritän tarpin, koska sää antaa olettaa vettä tulevan jatkossakin. Siihen menee enemmän aikaa kuin teltan kanssa, pitää harjoitella lisää. Loppujen lopuksi tämä on turha harjoitus, koska eihän sitä vettä kuitenkaan tule enempää.

Pari sivua matkakirjaa ja sitten unta palloon, hyvä reissu tästä tulee.

2/3 Sipoolaisten kalustosta, vasemmalla Tiderace, oikealla joku mitä en tunnistanut.

Leiri pystyssäEi kommentteja:

Lähetä kommentti