sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Helppo meriretki 1 - 10-11.6.2017

Ai niin, mehän avattiin retkeilykausi, pitänee kirjoittaa siitä jotain :-)

Sää suosi, mutta enpä ajankohtaa miettiessäni (joskus maaliskuussa) tajunnut, että tässä kohtaa kesäkuuta on kaikenlaisia kissanristiäisiä (enimmäkseen uskontoon liittyviä), jotka karsivat väkeä. No, yritetään ottaa tämäkin juttu huomioon ensi vuonna, ehkä. Keli suosi, mutta edellämainituista syistä vain 4 osallistujaa tällä kerralla. No, ollaan me menty joskus pienemmälläkin porukalla.

Kohde valikoitui äärimmäisen tieteellisellä metodilla, eli heittämällä Antin kaksiväristä pesusientä. Sekään ei halunnut päättää, vaan jäi ensimmäisellä yrityksellä pystyyn. Toinen kerta toden sanoi ja kohti länttä tiemme vei. Tarkemmin sanottuna Musaholmaan. Yhden pysähdyksen taktiikalla, eli mennessä pidimme tauon Kuussaaressa.

Viimeksi kävin Musaholmassa pari vuotta sitten. Viime kesänä yritin sinne kerran, mutta todella kova vastatuuli vei voiton ja jäin Koukkusaareen. Jäi silloin vähän harmittamaan, mutta nyt oli aika paikata viimevuotinen pettymys.

Muistinko jo mainita, että tämä oli kauden retkeilykauden avaus? Sen muuten huomasi. Teltta kyllä nousi rutiinilla, mutta muuten homma oli aika hakusessa. Pieniä puutteita varusteissa siellä sun täällä. Kuten esimerkiksi semmoinen pieni yksityiskohta, että kameraan kannattaa laittaa muistikortti. Se helpottaa kummasti kuvien ottamista. Uudessa hienossa kamerassani on kyllä sisäinen muisti, jolla pärjää hetken, joten kuvat kyllä tuli otettua, mutta vähänkin pidempi retki, niin kyllä olisi ottanut päähän.

Minulla on aika tilava kajakki. Ostin sen aikoinaan juurikin siksi, että sinne mahtuu kivasti tavaraa (+ minun isot jalat). Tästäkin huolimatta pakkaaminen oli aikamoinen show. Semmoinen, missä saan tavarat mahtumaan sisään juuri ja juuri, vaikka kyseessä on vain yhden yön pikapyrähdys. No, onneksi se kauden pääkeikka on vasta kuukauden päästä. Ehtii vähän treenaamaan pakkaamista, ja päivittämään retkillä tarvittavien tavaroiden muistilistoja.

Anyway, Musaholma oli edelleen hieno saari. Sää suosi, ja iltanuotiolla oli ihan uutta ohjelmaa, kun innostuimme heittämään tarkkuusheittoa tyhjiin tölkkeihin, Minun kohdalla ei tosin tarkkuudesta voinut puhua, mutta tuurilla ne isommatkin laivat jne.

Aamulla ripotteli hieman, mutta leiri meni kasaan rutiinilla ja ilman suurempaa säätöä. Mitä nyt kajakki oli kutistunut entisestään. Vaikka kyydistä puuttui sylillinen halkoja, ja muutama tölkki sitä-sun-tätä, niin silti tavaroiden kanssa teki tiukkaa. Tätä on pakko treenata.

Hauskaa oli, ja seuraavalle retkelle sitten mukaan isommalla joukolla, eikös vaan?

Iso kivi, ja Antti.

Männyn siitepölyä oli todella paljon.

Tauko ohi, matka jatkuu.

Pekka tiskaamassa.

The leiri.


Oman raapustuksen kirjoitus jäi kesken, ei vaan jaksanut.

Hahha, eiku haahka.

On tämä komea saari, ei siitä pääse mihinkään.


Pikarikivi, ja ette ikinä arvaa mitä Antti suunnittelee? :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti