tiistai 20. kesäkuuta 2017

Omatoimiretkellä 16.6-18.6.2017 - PE ilta

Tämä lähtö tuli hieman yllättäen, mutta eipä ollut ensimmäinen kerta. Kohtuullisen lyhyellä varoitusajalla huomasin, että olisi mahdollisuus käydä parin yön retkellä. Jos siis lähtisi PE suoraan töistä rantaan. Se suoraan töistä rantaan ei tosin täysin onnistunut, kun ostoslistaa töissä miettiessäni muistin pari asiaa, jotka oli pakko käydä noukkimassa kotoa. Kuten esimerkiksi semmoinen paita, jota voi käyttää meloessa. Tekninen paita lienee termi, jolla tuollaiset varusteet nykyään tunnetaan.

Suunnitelma alkoi muotoutua jo edellisenä iltana, ja lähdön hetkellä tiesin minne menisin. PE iltana Koukkusaareen, ja siitä sitten LA aamuna Pitkäviiriin. Pidemmällekin ehtisi, mutta koska SU pitäisi ehtiä takaisin kotiin, niin se rajoitti osaltaan suunnitelmia. Boonusta toi se, että tuo suunta oli jo aika tuttua. Idän suunnassa on paljon kohteita, joissa haluaisin käydä, mutta nyt halusin käydä jo jollain tavalla tutuissa paikoissa.

Eikun tuumasta toimeen, rantaan ja pakkaamaan kajakkia. Homma oli edelleen hieman hakusessa, mutta meni jo paljon paremmin, kuin edellisellä kerralla. Otin mukaan sellaisia tavaroita, joita en taatusti tällä reissulla tarvitsisi (kuten esim. kumisaappaat), mutta jotka olisivat mukana sitten tulevalla pitkällä retkellä. Taisinkin keksiä niille (saappaille siis) hyvän paikan kajakin ruumasta, ehkä jopa vakio-sellaisen, saa nähdä.

Kohti Koukkusaarta, tavoitteena etsiä se hieno, ja paljon kehuttu sisälaguunin hiekkaranta. Keli oli mitä mainioin ja matka joutui. En pitänyt taukoja, ei ollut tarvetta. Laguuni ja hiekkaranta löytyivät helposti, ja rannan tuntumaan ankkuroituneesta huviveneestä huolimatta "kelpuutin" paikan. Todella hieno leiripaikka, suojainen ja tilaa vaikka kuinka monelle teltalle. Katsokaa vaikka kuvista, jos ette muuten usko. Läheisyydestä huolimatta tulen tänne taatusti uudemman kerran. Unta ei tarvinnut kauaa odotella ja kyllä, nyt olin muistanut ottaa eKirjojen lukulaitteen mukaan.


Pikarikivi - tapaamme jälleen, johan siitä edellisestä kerrasta onkin jo 5 päivää.

Laguuni ja hiekkaranta auringon laskiessa.

Sama paikka seuraavana aamuna,

ja toisesta suunnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti