perjantai 24. heinäkuuta 2015

Meripäivät 2015 - Kotkan saaren kierto

Jos on vain mahdollisuus, niin Meripäivien aikana pitää kiertää Kotkan saari meloen. Niin se vain on, piste. Voi sitten sanoa käyneensä Meripäivillä, jos ei muuta.

Tänään PE oli mahdollisuus, joten napakasta ja puuskittaisesta tuulesta huolimatta paatti veteen ja menoksi. Aluksi oli tarkoitus kiertää saari vastapäivään, mutta sitten tajusin tuulen tulevan sellaisesta suunnasta, että voisin lasketella myötätuulessa keula kohisten kantasatamaan. Kaarsin keskelle Keisarinsatamaa ja eikun kohti Kivisalmea. Ihan kivat perämyötäiset, mutta muuta liikennettä oli niin paljon, että hieman häiritsi suoritusta. Hauskaa kuitenkin, vaikka tämä tietysti tarkoitti vastatuulta takaisinpäin tullessa.

Se mitä varsinaisesti läksin katsomaan, yleisen juhlahumun lisäksi, oli kantasatamaan tulleet höyryalukset. Olivat todella hienoja, ja pitää kunnioittaa niitä, jotka jaksavat pitää ne harvat jäljellä olevat yksilöt kunnossa ja liikenteessä. Ei ole halpa harrastus. Kuviakin yritin ottaa, mutta ei tainnut oikein tulla kunnollisia. Tuuli mokoma työnsi minua kaiken aikaa kohti tai poispäin kuvauskohteesta, ja olisihan se ollut hieman noloa törmätä esim. laituriin kesken kuvausten, kun ihmisiä oli ihan riittävästi katsomassa niitä aluksia.

Kantasataman jälkeen piipahdin Sapokassa, ja siellä sai hyvän tuntuman markkinahulinaan. Mereltä käsin katsottuna tämänvuotinen (ja ensi vuonna ilmeisesti sama järjestely?) vaikutti ihan toimivalta. Se kantasataman häkki on vaan niin masentava paikka, ilman varjon häivää.

Hieman ennen Sapokkaa oli muuten tämän reissun turvallisin hetki. Samalla hetkellä oli näkyvissä Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen veneet. Kyllä kelpasi mennä.

Kotimatkalla pääsin kuin pääsinkin "nautiskelemaan" vastatuulesta ja aika terävästä aallokosta, mutta kotivajalle ilman kommelluksia. Vajalla hieman poikkeuksellinen ohjelma, koska paatti ei jäänytkään sinne orsille, vaan matkasi auton katolla kotiin ja autotalliin. Mahtui, juuri ja juuri. Huomenna aikaisin aamusta kohti uusia seikkailuja, mutta niistä sitten omat tarinat.

Vikla II tuli vastaan useampaankin kertaan. Ekan kerran Kivisalmessa.

Antero, Enso & Lalli.

Etenkin Lalli oli aika symppis.
Lokki & Tornator II

Saimaa

Turso 
Ravintolalaiva Helsinki

Merikarhu

Vieressä vähän uudempi Merikarhu.
Hamina
Jupiter

Viikari

Markkinahulinaa Sapokassa.
Bigfoot odottaa autotallissa aamua. Tein vielä varmuuden vuoksi pari koepakkausta ja ihan hyvä, että tein. Viikon keikalle tarvitsee paljon tavaraa ja kun kaikki oli kasassa, niin pari kertaa piti purkaa ja ladata uudestaan, mutta kaikki mahtuu kyllä kyytiin. No hätä. ps. Terveisiä Antille: 805km ;-) 

(Anttia on niin mukava kirittää. Mitä lyödään vetoa, että kauden lopussa sillä on minua enemmän kilsoja, vaikka nyt taidan ollakin hieman edellä Epicsodin takia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti