maanantai 15. helmikuuta 2016

Kesän 2016 toiminnansuunnittelua

Ulkona talvi näyttää hetkeksi palanneen, mutta tästäkin huolimatta kevät lähestyy. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että melontakauden avaus on sekin päivä päivältä lähempänä. Nyt pääsi käymään niin, että allekirjoittanut valittiin KoMe retkiosaston nokkamieheksi. En tiedä millä meriiteillä, mutta kiitoksia kuitenkin luottamuksesta. Toimenkuva on vielä hieman auki, mutta PJ suunnasta tuli toivomus, että pitäisi kuunnella herkällä korvalla jäsenistön mielipiteitä ja toivomuksia toiminnan suhteen. Koska oletan, että osa tämän blogin lukijoista on KoMe:laisia niin pyytäisin teitä miettimään, mitä haluatte ensi kaudelta ja kertomaan sen hallitukselle. Viimeistään kevätkokouksessa, mutta jos juuri sinulla on se kuningasidea, niin saa kertoa aikaisemminkin.

Kaksikolla KE melonnassa, joskus kesällä 2015. Keulamies Niksu otti kuvan.
Keskiviikkomelonnat jatkuvat aivan varmasti. Se on sitä perustoimintaa, jolla madalletaan uusien melojien kynnystä lähteä kehittämään harrastustaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, että keskiviikkoisin olisi vain joku vasta-alkajille sopiva lenkki. Voidaan tehdä muutakin. Jos tulee riittävästi kokeneempia melojia rantaan, niin voidaan jakautua. Osa voi lähteä lenkkiä vetämään, ja osa voi jäädä esimerkiksi rannan tuntumaan tekemään jotain muuta. Vaikka reskuttamaan, jos joku haluaa treenata sitä. Eikä sen aina tarvitse olla keskiviikko. Jos tulee toiveita, että joskus olisi kiva olla jotain toimintaa vaikka lauantaina, kun ei viikolla pääse, niin sitten järjestetään. Mahdollisuuksien mukaan tietysti, koska tämä kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen.

Lyngenin kierto takana, naama palanut ja kotimatka edessä. Virtaa tuntuu vielä riittävän.
Poolon tapaistakin tullaan varmasti pelaamaan. Ei tosin tiedetä vielä kuinka usein ja minä viikonpäivänä. Viime vuonna kokeiltiin lajia kaksi kertaa, ja kyllä oli lystiä. Voi olla hurjan näköistä rannalta katsoen, joten sekaan vaan, niin ei ehdi murehtimaan liikoja. Eikä sitten katsella etukäteen juutuubista mitään "Kayak polo knock-out videoita".

Koskijaostollakin on uusi vetäjä, ja tutustumisia lajiin taatusti järjestetään. Kunhan vedet ensin hieman lämpenevät. Eskimokäännös kannattaa olla jonkinlaisessa hanskassa, jos lähtee koskeen hupsuttelemaan. Kippejä tulee, ja Timoa mukaillen: "jos ei kaadu koskessa, ei ole yrittänyt tarpeeksi".

Geokätkö, mutta enpäs kerrokaan, että missä tai minkä niminen kätkö.
Retkiä tullaan järjestämään seuran toimesta muutama. Helppo meriretki säilyy ohjelmassa, ja se järjestetään varmaankin kaksi kertaa. Käytännössä tarkoittaa jotain noin 20km päässä sijaisevaa kohdetta. Kuolioluoto on näissä retkissä ollut aika usein vakiokohde ja se toinen helppo meriretki sijoittuu Lökören markkinoiden aikaan. Ensin markkinoille, ja sitten johonkin Pyhtään saariston saareen yöksi. Kelien ja melojien taitojen mukaan mennään. Eli siitä ei kannata olla huolissaan pärjääkö näillä retkillä, varmasti pärjää.

Fort Slava
Jos jokiretkelle löytyy vetäjä (ja lähtijöitä), niin sekin varmaankin järjestetään. Siinä tosin pisin päivämatka saattaa huidella 40-45km välissä. Jos on epävarma omasta jaksamisestaan, kannattaa ottaa tämä huomioon ja tehdä realistinen arvio siitä, kannattaako lähteä tälle retkelle vaiko ei.

Useimmille retkeilykauden päätös suuntautuu Pyhtään Kaunissaaren muinaistulille. Kelien suosiessa osa jäsenistä tekee omatoimisia retkiä tämänkin jälkeen, mutta tämä on yleensä seuran järjestämistä retkistä kauden viimeinen. Jos ei jaksa meloa, niin paikalle on tultu myös rinkkavarustuksella tuurin kyydillä. Tällöin saa varautua siihen, että asiasta saatetaan mainita. Useamman kerran, ja vielä vuosienkin päästä.

Joskus oltu ajoissa liikkeellä, se on meinaan auringonnousu, ei lasku.
On heitetty myös sellainen idea, että vietäisiin kajakit tuurilla Haapasaareen, ja lähdettäisiin siitä tutkimaan ulkosaaristoa. Kuinka pitkä retki se olisi, ei ole vielä mitään tietoa. Saati siitä, koska se olisi. Vetäjä kyllä melko varmasti löydetään, jos halukkaita lähtijöitä löytyy.

Näiden lisäksi kesän ohjelmassa on tietysti peruskurssit, sekä mitä lie TYKY-melontoja, firmakeikkoja yms. Joista jälkimmäisistä yleensä tiedotetaan viime tipassa, mutta aina ne on saatu hoidettua, joten eiköhän ne hoidu myös tulevana kautena.

Ihan eka kausi. Alla "ruuhi" ja oli "pakko" päästä merkkaamaan Joulukuulle yksi päivä vesillä. Taisi olla aika vilakka keli. 
Nyt saa esittää toivomuksia. Laittakaa niitä minulle sähköpostilla, kommentoikaa blogiin, tulkaa nykimään hihasta kun näette, tai avatkaa keskustelua KoMe Facebook sivuilla (ja kertokaa sitten minulle jos sieltä tulee ideoita, koska itse en ole naamiksessa, enkä mene).

Jos ei tule palautetta jne. niin sitten voi käydä sillai, että "tehdään kuten on aina tehty" ja turha mussuttaa jälkikäteen, niin kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti