lauantai 27. helmikuuta 2016

Pösilöt vesillä - kauden 2016 avaus

Koulujen hiihtoloma alkoi ja perinteisesti minulla talviloma samaan aikaan. Elämä on vaan niin paljon helpompaa, kun järjestelee näin, koska lapset jne.

Aloin hyvissä ajoin (täsmä) huhuilemaan seuraa, jos vaikka olisi mahdollisuus lähteä vesille heti loman alussa. Timo oli helppo puhua ympäri, ja sovimme tapaamisen LA iltapäivälle vajalle. Timoa odotellessa ehdin mittailemaan lumihangen paksuutta, ja toteamaan tuulen purevuuden. Kauniista ilmasta huolimatta ehdin miettimään, että onkohan tässä mitään järkeä. Kuitenkin Helmikuu jne.

Koska vajalta ei pääse vielä vesille, tai se on ainakin haastavaa, paatti auton katolle ja kohti Rytäniemeä. Herätimme muuten aika paljon huomiota, kun ajoimme peräkkäin kohti rantaa, merikajakit autojen katoilla. Päät kääntyivät suuntaamme, mutta onhan siihen meloessa ehtinyt tottumaan. Hylkäsimme ensimmäisen ehdokkaan lähtöpaikaksi. Timo oli sen tiedustellut edellisenä päivänä, mutta pakkanen oli jäädyttänyt rannan ja jään vahvuus ei oikein selvinnyt rannalta pällistelemällä. Siirryimme Jussinrantaan jossa ensin ihmettelimme venelaiturin korkeutta. Kyllähän siitäkin olisi päässyt jos olisi ollut pakko, ja olisi halunnut harrastaa akrobatiaa, mutta helppoa se ei olisi ollut. Laiturille kannatti kuitenkin raahautua, koska kun katselimme rantaan päin huomasimme venerampin, jossa ei ollut jäätä/lunta mailla halmeilla. Tuota paremmaksi ei lähtöpaikkaa saisi.

Tuu nyt sieltä
Paatit lähtövalmiiksi ja vermeet niskaan. Ennen lähtöä seuraa saamme Jussinrannan "paikallisasukkaasta", jolla oli meininki ns. kohdillaan. Vaihdamme muutaman sanan ennen vesillelähtöä ja saamme hyväksyviä nyökkäyksiä, vaikka onhan tämä aika hullua touhua. Miten tuohon Jussinrannan porukkaan voi muuten liittyä? Oma ranta, oma rantaravintola (mikälie), tilaa vaikka merikontille ja relameno muutenkin. Juuri minunlainen porukka :-)

Timo otti pienet kyydit jäälautan päällä
Odotin, että kajakki olisi tuntunut muutaman kuukauden tauon jälkeen kiikkerältä, mutta suureksi hämmästykseni ei.  Olo on heti lokoisa, eikä mitään ongelmia tasapainon tms. kanssa. Ehkä tähänkin hommaan on lihasmuisti, en osaa sanoa. Vesi oli kyllä hyisen kylmää, eli ei lähdetty kikkailemaan. Kokeillaan niitä alatukikäännöksiä, kanttauksia yms. kun vesi vähän tuosta lämpenee. Niin joo, tiedoksi jo etukäteen rannalta huutelijoille: lämpimän veden aikaan eskimokäännöksen tekeminen pyynnöstä maksaa 50€. Maksu etukäteen, cash only, mutta tuolla hinnalla teen niitä 3kpl. Kylmän veden eskimon hinta on määrittelemättä, mutta ei taatusti lähde viidelläkympillä.

Sapokka on vielä tukevasti jäässä
Keli oli melkein pläkä, aurinko paistoi, ja oli ihan turha yrittää pitää naamaa peruslukemilla. Ei hitsi, tämä on oikeasti parhautta ja vielä Helmikuussa. Nyt on käyty vesillä joka kalenterikuukausi, jesh!

Meloimme sinne sun tänne, katsokaa tarkemmat speksit Timon blogista, ja matkaa kertyi kaikkiaan 11km ja rapiat. Tästä tämä taas lähtee. Kauden tavoite on dona (kuinkas muutenkaan), ja 1% siitä on nyt kasassa :-)

Viitta lähtenyt karkuteille, Vaakun rannasta löytyy
Keikan jälkeen takaisin vajalle, jossa nuoren miehen auto jumissa hangessa. Totean lyhyesti, että "ei talvikunnossapitoa", ja lupaan apuja, kunhan saamme ensin omat hommat hoidettua. Kajakit sisälle vajaan, ja auttamaan autoilijaa pulassa. Pienen punnertamisen, lumenluomisen (minun lapiolla), pienen pottuilun (mikäs talviautolija sä olet, kun ei edes lapiota löydy), riisikuppi saadaan kuin saadaankin takaisin tukevalle maalle. Eikun hakemaan Jussinrantaan uohtunutta melaa. Siis oikeesti, miten mä voin unohtaa melan kyydistä?

Katariinan uimaranta oli yksi ehdokas lähtöpaikaksi, mutta ei ehkä kuitenkaan...
Perstuntumalta sanoisin, että kelien puolesta ollaan vajaa viikko edellä viime keväästä. Vajan kohdalla tilanne on suurinpiirtein sama, kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten. Norssalmen sillan suunnasta ollaan kuitenkin edellä viime vuotta. Siellä sula ulottuu jo muutaman sata metriä Keisarinsatamaan päin. Kyllä tästä kevät saadaan aikaiseksi.

Koko paatti oli keikan jälkeen kuin sokerilla kuorutettu. Jäähakuille ei tullut käyttöä, mutta parempi varautua kuin katua.


Kausi 2016 avattu! JEE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti