maanantai 1. helmikuuta 2016

Majasaaren kierto kävellen

Jo "perinteinen" Majasaaren kierto kävellen tuli tehtyä jo viikko sitten, mutta ei ole ehtinyt raportoimaan. Lähdimme reissuun poikien kanssa, ja asianmukaisesti varusteltuna. Käytännössä pojilla naskalit ja minulla hinausköysi, joka olisi tosipaikan tullen saanut toimia heittoköytenä. Vasta myöhemmin muistin, että onhan minulla ihan oikea heittoköysikin, pitänee etsiä se jostain. No, turvavarusteille ei onneksi tullut käyttöä, mutta parempi niin.

Rantaan mennessä mietitytti lähinnä muu liikenne, eli kuinka paljon siellä on moottoripelejä. Viime talvena kaikenlainen päristely jäällä taisi lähteä ns. lapasesta, ja viranomaisiakin tarvittiin. Ainakin tällä keikalla huoli oli turha. Pari moottorikelkkaa, ja yksi skootteri(!) häiritsi luonnonrauhaa, mutta ei yhden ainoaa autoa. Meidän lisäksi jäällä oli paljon ihmisiä nauttimassa viikonlopusta, kukin tyylillään: kävellen, luistellen, hiihtäen tai pilkkien.

Aurinko ei paistanut, mutta muuten ihan mukava pieni retki. Pari päivää tämän jälkeen alkoi vesisateet ja keli vaihtui plussan puolelle. Jää kyllä kestää, mutta kestääkö kantti lähteä kävelemään sille, kun päällä on useampi sentti vettä?

Ajoitimme retkemme aika hyvin muutenkin, koska kun pääsimme takaisin mantereen puolelle jäälle täräytti kaksi mönkijää + rannassa laitettiin lähtövalmiiksi kahta motocross pyörää.


Näkymä Pohjinkarista pohjoiseen

Tikka ollut ahkerana
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti