sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Huh hellettä

Siellä on aika mainio keli ulkona. Oletteko huomanneet? Jos ette, niin äkkiä pihalle, ei tämä voi kauaa kestää. Ei ole tämä suomen kesä. Mistä lie nämä kelit ovat tänne eksyneet, ja kohta jatkavat matkaansa oikeaan paikkaan. Pihalla ollaan oltu paljon tällä viikolla, mutta merellekin ollaan ehditty.

Oli viime viikonlopun reissun jälkeen vieläkin niin hienot fiilikset, että minkään vakiolenkin kiertäminen ei oikein napannut maanantaina. Motivoi siinä sitten itsensä kiertämään Hirssaari ties monettako kertaa, kun on juuri saanut maistaa uusia maisemia.

TI oli totuttuun tapaan tekniikkatreenit, joista suuri kiitos (jälleen kerran) Antille. Aiheena erilaiset tuet ja kaikki kastuivat. Antti piti siitä huolen :-) Alatukikäännös meni välillä jo aika mallikkaasti. Se vaatii vaan uskoa, että melasta saa tukea niin kauan kun paatti liukuu eteenpäin. Ne muut temput vaativat vielä treenaamista, paljon. Iltalenkki jäi taaskin väliin. Ovat aika kuluttavia nämä tekniikkareenit nykyään.

KE melonnan lähtöön en tällä kertaa ehtinyt. Lähdin kuitenkin tuntia myöhemmin etsimään jos vaikka löytäisin porukan. Ennen etsintäretken alkua piti käydä kuitenkin katsomassa, ketkä siellä koskessa oikein olivat hupsuttelemassa. Tuttuja naamoja ja Timolta saattaapi tulla aiheesta raportti jossain vaiheessa?
Löydettyäni KE melonnan porukan menin mukana osan matkaa, mutta Munsaaren kohdalla erkanin joukosta ja lähdin kiertämään Kotkan saarta. Keli oli niin mainio, että ei malttanut jättää tilaisuutta käyttämättä. Kiitos muuten Jukalle KE melonnan vetämisestä. Takaisin rannassa joskus kymmenen jälkeen. Samalla totesin träkkeristä, että jäi uupumaan 3km seuraavasta satasesta, mutta en nyt sen takia lähtenyt enää takaisin merelle.
Kaikenlaista hupsuttelua sitä voikin harrastaa
Juha Vainion kadun alittavasta siltarummusta löytyy tällainen pesä.
Piti jäädä oikein odottamaan, että sain otettua Vekarasta kuvan.

LA saimme pitkästä aikaa veljen kanssa aikataulut natsaamaan, ja lähdimme kohti Hallaa. Siellä oli se minisatama, joka oli jäänyt vähän "kaivelemaan". Viimeksi painelin siitä ohitse, mutta nyt voisi käydä katsomassa hieman lähempää. Samalla tuli käytyä sahan vanhassa pääsatamassa(?). Keli suosi, mitä nyt hetkisen piti tutkailla Haminan suunnassa riehunutta ukonilmaa, että mihin suuntaan se oikein lähtee menemään.

Iso sikapossu

Sahan voimala on vielä pystyssä

Sahan laiturin jämiä
Tämän halusin nähdä uudelleen ja lähempää. Parin kiven ohitse ja ...

Ollaan pienessä satama-altaassa, aika hieno.

Ympäri pääseeRautasilta ei ole enää käytössä.

Sillan kupeessa on pieni punatiilinen rakennus, liittynee sahaan jotenkin?

Tehty kestämään, mutta ei kuitenkaan ikuisesti.

Ramppi tukkeja varten. 

Kaapelit unohtuneet rantaveteen.

Helena Turusta ... hieno on ja lisää tulossa, kun regatta alkaa

SU aamusta "normilenkki" 15km (Liustien kierto) ja illalla sain nuoremman pojan seuraksi vajalle puljaamaan. Hän touhusi koskarin kanssa ja minä treenasin alatukikäännöstä, eskimoita ja itsepelastautumista. Vajalla oli aika vilkasta sekä aamulla, että illalla. Melojia tuli ja meni kaiken aikaa, joka on tietysti vaan mukava ja iloinen asia.
"Nyt mä tajusin miten tämän saa liikkumaan eteenpäin"

Että sellainen melontaviikko tällä kertaa. Huomenna alkaa arki, eli työt kutsuvat ... pöh.

736

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti