maanantai 28. heinäkuuta 2014

Saunamaa

Joskus viime vuonna SUP-lautaileva ystäväni kiinnitti huomioni Saunamaa nimiseen paikkaan. Kyseessä on saari Haminan lähistöllä ja ystäväni mukaan saaren laguuni on "aika siisti paikka". Pikainen etsintä kartalta ja kieltämättä melko monimuotoinen saari kyseessä. Lisäsin saaren tsekattavien kohteiden listalle ja viime LA tuli aika ruksia se pois.Lähdin Metsolan vajalta keskipäivästä matkaan. Meripäivät menossa ja helteinen päivä tiedossa, joten riittävästi nestettä mukaan ja eväät, että jaksaa. Vesillä oli jos jonkinlaista kulkijaa, mutta onhan merellä tilaa.

Kantasatamassa oli isossa paatissa bileet menossa, ilojuomaa ja karaokea. Meripäiviä teillekin. Vasta pari päivää myöhemmin opin, että se oli Teemu Selänteen vene: Lucky Number Eight. Kuvakin jäi ottamatta, mutta ensi vuonna sitten. Ilmankos se vene kiinnosti ihmisiä. Itse mietin nimen perusteella, että "varmaan jonkun pokerinpelaajan paatti". Kertoo ehkä olennaisen minun urheilun seuraamisesta.

Brahe Lappeenrannasta
Tutkimusalus Aranda kävi näytillä meripäivillä.
Hamina-luokan ohjusvene "Pori"
Helteisestä säästä huolimatta matka eteni ihan mukavasti. Kantasataman ja Vellamon ohitse, Hallan siltojen alta ja kohti Pitkäsaarta. Unohdin ottaa kartan mukaan vajalta lähtiessä, mutta Pitkäsaareen asti reitti oli selvä. Uronkarin kohdalla piti katsoa puhelimella Googlen-kartasta missä olen, ja minne minun pitää mennä.

Pitkäsaaren itärantaa
Kari juuri ja juuri pinnan alla, tai yllä ... ihan sama. Parempi että istuvat tuolla. Ainakin huuhtelu pelaa.

Saatuani Saunasaaren näkyviin piti hetken aikaa silmäillä kaislikkoa, mutta lopulta oikea sisäänmenoreitti löytyi ensimmäisellä yrityksellä. Alkaa silmä harjaantua näihin kaislikoissa meneviin reitteihin.


Tästä näköjään pääsee

jatkuu ...

ja jatkuu ...

No niin, nyt kaislakanjoni loppuu vihdoinkin

yhtäkkiä ollaankin metsäjärvellä, vaikka olemme merellä. Ihan siisti paikka.
Laguuni oli paljon rehevämpi kuin odotin. Olin odottanut karua kalliolaguunia, mutta toisin kävi. Lisäksi saarella oli aika paljon kesämökkejä, joten rantautumispaikkaa ei oikein löytynyt. Ne kohdat missä ei ollut mökkiä olivat kaislojen valtaamia, eikä rantautuminen ollut mahdollista. Piti siis lähteä muualle etsimään paikkaa missä pitää ruokatauko.

Tuohon ehkä mahtuisi, mutta paatin alta loppuu vesi ja mutakahlaus ei juuri nyt nappaa.

Kaisloja kaisloja, ei rantautumispaikkaa.

Tauko/ruokapaikka löytyy läheltä, viereisen Halssinsaaren pohjoispäästä. Siinä oli hyvä hernekeittoa lämmitellä ja vilkutella ohimeneville veneille. Tauon jälkeen kotimatkalle. Vastatuuleen, mutta kaikkea ei voi saada. Ihan jees reissu, tuskin tulee toista kertaa tuolla käytyä, mutta nyt voi vetää kohteen ylitse listalta.


Hyvää oli, ja ensi kerralla muistan ottaa mukaan myös lusikan :-)

Kesä eikun jatkuu, ei haittaa...

Opasteet kohdillaan 
Google? (punainen rakennus)

Hallan rautasillan rakenteitaSorry vaan Teemu, tämä paatti oli sinunkin kippoa isompi :-)
sinne ... 

... ja takaisin
807 (LA)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti