perjantai 27. kesäkuuta 2014

Hevossaaret

Minulla on mielessäni lista lähivesien paikoista, joissa haluaisin käydä kajakilla. Kaikkia niitä ei pysty mitenkään toteuttamaan yhden kauden aikana, mutta kun perhe on poissa pystyn kuittamaan muutamia lähellä olevia. Sellaiset kohteet jonne päästäkseen pitää yöpyä saaristossa, saavat vielä odottaa. Ensiviikko on normi työviikko ja viikonloppu menee KoMe järjestämän alkeiskurssi III apu-ohjaajana, joten maksimilenkit ovat 30km luokkaa. Ei haittaa, näillä mennään, ja jääpähän tavoitteita tuleville kausille.

Yksi "tuon haluan kiertää" kohteista on Pyhtään Hevossaari, ja ihan kartalta pongattu tavoite. Samalla tulisi selvitettyä reitti Pyhtään Saaristomarkkinoiden pitopaikkaan, Lököreen. Työpäivän jälkeen paatti veteen, ja keula kohti naapurikuntaa.

Äyspään tilanne jännitti hieman etukäteen, koska ensimmäisen tunnin pääsin puskemaan vastatuuleen, ja mietin, että: "jos tässä kohtaa on jo tällaista, niin saa nähdä mikä on tilanne Äyspäällä". Keli oli kuitenkin vallan mainio, ja sain mennä ihan rauhassa. Ei juurikaan aaltoja ja tuulikin laantui.

Reitti oli, miten tämän nyt sanoisi kauniisti ... tylsä. En ollut tajunnut miten iso mökkikunta Pyhtää on, ja Hevossaaren mantereesta erottavaa Pitkäsalmea meloessa se oikein korostui. Asuintaloa ja kesämökkiä vieri vieressä, sadan metrin välein, useimmat melkein rannassa kiinni. Sirkkelit soivat, ruohonleikkureita siellä sun täällä jne. Onhan pikkuisille hauska vilkutella takaisin, mutta viidennen jälkeen sekin alkaa vähän kyllästyttää. Eli jos kaipaa luonnonrauhaa, niin tämä reitti ei ole SE reitti mikä kannattaa valita.

Taukopaikan etsiminen oli sekin sitten hieman hankalaa, kun niitä mökkejä piisasi. Alunperin olin ajatellut, että pidän paussin Lökören venesatamassa, mutta sinne päästyäni kaipasin omaa rauhaa. Jatkoin siis eteenpäin ja lopulta pidin tauon pienellä saarella Hevossaaren eteläkärjessä, jonka nimi kartan mukaan on Mäntykari.

Loppumatka sujui vielä tyynemmissä vesissä kuin tullessa, joten kuittasin samalla Kotkan puolen Hevossaaren. Kaksi heppaa yhdellä iskulla.

Sikosaari

Pitkäkari
Kivikarit

Tuonne tauolle, jos vaan löytyy rantautumispaikka

Pingo! Pieni ruohokaistale, mutta sehän riittää. Piti vaan väistellä hanhenjätöksiä, yllätys yllätys.

Kenttätestissä Clas Ohlsonilta haettu paristokäyttöinen virtapankki.Toimii ja vallan mainio ratkaisu, jos ei halua sijoittaa kymppejä ja vain satunnaista tarvetta. Siitä montako kertaa kännykän lataa yksillä paristoilla, niin ei mitään hajua.

Pieni ranta, mutta riittävä

KoMe:n puolivirallisen, kolmilajisen, lintujen lajimäärittelyoppaan mukaan nämä ovat pikkulintuja. Ne kaksi muuta vaihtoehtoa olisivat "pulu", tai "erikoislintu", mutta nämä eivät selvästikään ole kumpiakaan niistä.

Luonnon oma ramppi

Mitähän levää tämä on? Tätä on meinaan paljon.

Hieman isompi kalanpyydys Liustien eteläpuolella

"Get a room". Näillä kahdella oli selkeästi soidinmenot vielä kesken. Eivät olleet moksiskaan, vaikka livuin aivan vierestä. Kauhea tohina ja lirkuttelu päällä. Sitä kaulojen hankaamista toisiinsa en saanut kuvattua, pahus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti