perjantai 30. toukokuuta 2014

Alkeiskurssi

Kotka Mills liikuntakerho oli tilannut melojilta oman, 3 päivän, alkeiskurssin. Antti oli estynyt, joten PJ itse pääsi vetämään kurssin. Juuri ennen vkl alkoi huhuilu, että apu-ohjaajia kaivataan, joten kalenterit esiin ja tutkimaan onnistuuko.

Maanantai ei käynyt, koska nuoremmalla pojalla oli tarhan kevätjuhlat, mutta Tiistaina ja Keskiviikkona olin menossa mukana. Tiistaina oli ohjelmassa reskutusta, ja tukia, sekä pieni lenkki läheisen kaislikon ympäri. Keskiviikkona heitettiin vähän pidempi lenkki, Majasaaren ympäri noin 8,5km kaikkiaaan. Menomatkalla oli suojaista mennä, mutta takaisin tullessa päästiin punnertamaan vastatuuleen. Osa porukasta taisi olla aika valmista, kun oltiin takaisin vajalla.

Kurssilla oli kaikkiaan 11 osanottajaa, ja ohjaajia oli loppupelissä riittävästi. Sää näytti ensin parasta puoltaan, kun MA oli paahteinen ja lämpötila hipoi hellelukemia. Tiistaiksi keli vaihtui pilviseksi ja KE suorastaan kolea: 6 astetta, tuulista ja  vesisadetta. Vesi oli siis KE lämpimämpää kuin ilma.

Joitakin kippejä tuli MA/TI, mutta niitä tulee aina. Kokemusta on, alkeiskurssilla kippaamisesta siis. Keskiviikkona kukaan ei kaatunut, paitsi se yksi joka halusi tehdä vielä kerran reskutuksen. Tahallisia kippejä ei lasketa.

Vaikka sää ei oikein suosinutkaan (poislukien MA), toivottavasti kurssilaisilla oli hauskaa ja saatiin lisää harrastajia.

Tommi demoaa ylätukea, ja kurssilaiset katsovat ihmeissään rannalta: "miksei se kaadu?"
Käsieskimo-demo, Taru tulee apuun

Demo miten saadaan vedet ulos kajakista avustajan kanssa
Tikapuu-pelastautuminen
Avustettu heel hook pelastautuminen
Viimeisen päivän lenkki, noin 8,5km
Jossain sumun seassa keskellä Norssalmen silta ja Kotkan saari. Vasemmalla Munsaaren rantaa ja oikealla Hirssaaren asuntomessualueen ranta.
Tämmöinen keikka tehtiin kurssilaisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti