sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kvaenangenin kajakkiretki: 1. päivä Lahti -> Palojokisuu

En sitten ehtinyt/viitsinyt/pystynyt/jaksanut tehdä enempiä väliaika päivityksiä "tien päältä". Oli kaikenlaista ja etenkin piti nautiskella hetkestä. Tässä kuitenkin varsinainen matkakertomus. Seuraava osa voi tulla jo huomenna, tai sitten ei. Miten tässä nyt ehtii/jaksaa/viitsii/pystyy. Ekassa "osassa" ei muuten tapahdu juuri mitään.

////////////////////////////////////////////

Viime vuoden viikon retkestä jäi Norjan nälkää/kuumetta. Onneksi on Outwardbound Finland, josta saa siihen lääkettä. Retki tuli varattavaksi jo hyvissä ajoin viime syksyllä, joten nimi listoille ja odotus saattoi alkaa. Viikko sitten odotus oli vihdoinkin ohitse. Kotkasta meitä lähti sama porukka kuin vuosi sitten + yksi uusi KoMen jäsen, jonka saimme houkuteltua mukaan.

Varhain LA aamuna kajakit auton katolle, hirmuinen määrä tavaraa kyytiin. Keula kohti Lahtea ja sieltä edelleen Norjaa. Seikkailu oli taas alkamassa \o/


Osa kalustosta yhteiskuvassa: Marju, Jouni, Heidi, minä, Eeva ja Nadja, tai ainakin em. kajakit. Merkit ja tyypit saatte pähkiä ihan itse. Satoi vettä, joten nostimme paatit lastauslipan alle odottamaan pakkausta kärriin.

Matkalla pohjoiseen. Tämä taitaa olla ensimmäinen tauko jossain Jyväskylän tienoilla.

Akka Dome 2 oli tällä reissulla ns. pop. Kuvassa 4/5 mukana olleista AD2 teltoista ja joku muu, joka sekin on Fjällrävenin valmistama.

Menomatkalla Palojokisuun laavu toimi jälleen pit-stoppina. Mukava paikka: lähellä tietä, iso roskis, nuotiopaikka, laavu. Suosittelen, jos etsii teltan paikkaa yöksi näillä tienoilla. Voi tosin olla hieman hankala löytää.

Hyttysiä? Juu, niitä oli ihan riittävästi, vaikkei ne kuvaan asti erotukaan. Hyttyspipo on ihan must tällä pysähdyspaikalla, tai sitten pitää huitoa ahkerasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti