perjantai 19. elokuuta 2016

Kvaenangenin kajakkiretki: 4. päivä - Nøklan - Langstrandholmen

05:00, mikä "ihana" aika herätykselle. Tuskaa lievittää hieman, että se tapahtuu kuitenkin Ennio Morriconen sävelien tahtiin. Sama suomeksi: noin viiden pintaan Petri viheltelee leirin hereille(?) em. mainitun säveltäjän hittibiisillä. Joku dollari-trilogian sävelmistä. En nyt enää muista, että mistä niistä em. biisi oli. Tästäkin huolimatta, arvostan suuresti. Olihan se jotain ihan muuta, kuin varttia myöhemmin retkikunnan jäsen J. karjunta "herätys!".

Ollaan sovittu edellisenä iltana, että vesillä ollaan jo 07:00 (joka muuten toteutuu minuutilleen). Syy aikaiseen lähtöön on se, että tuulen on luvattu nousevan. Luvassa on ilmeisesti kunnon puhuria myöhemmin iltapäivällä, tyyliin 20m/s puuskissa. Parempi lähteä ennenkuin yltyy mahdottomaksi.

Eikun matkaan. Maisemissa piisaa, ja kyllä vaan, tuuli on selvästi nousemassa. Ei kuitenkaan haittaa menoa. Vesivarastoja pitäisi saada täydennettyä, joten teemme parin tunnin läpsyttelyn jälkeen rantautumisen. Petri löytää pienen puron, joka laskee mereen, mutta sen vesi on peräisin läheiseltä suolta. Vesiperä siis, tai siis ei, vaan ... no, ymmärrätte varmaankin.

Onneksi lähellä on kylä. jonka lähellä on isompi puro. Joki suorastaan. Siitä on hyvä täyttää vesivarastot ja ihan vieressä on sopivantuntuinen saari leiriä varten. Semmoinen lokkien valtaama, mutta ehkä ne pelkäisivät meitä enemmän, kuin me niitä. Kaikki ehkä muistavat minun suhtautumisen lokkeihin? Joka on siis täysin rakastava ja halaava, kunhan ne pienet lentävät <piip> koneet vain pitäisivät nokkansa kiinni. Varsinkin aamulla.

Leiri pystyyn, homma hoituu rutiinilla ja melko nopsaan. Omasta mielestä minulla on teltta tosi hyvässä paikassa, mutta niin sitä ihminen erehtyy. Eikun saarta tutkimaan. Saari on pienehkö, mutta siihen mahtuu monta poukamaa, kalliota ja nyppylää. Varmaankin aika tyypillinen Norjalainen pikkusaari. Sitten alkaa satamaan. Eikun telttaan, telkkari auki ... eikun siis... Juhannuksen retkestä viisastuneena(?) olen hankkinut eKirjan lukulaitteen, ja ostanut siihen muutaman kirjan. Sade hakkaa teltan kattoa, ja yltyvä tuuli riepottelee sitä. Ei haittaa, koska minulla on kirja, ja punkkua. Siinähän pauhaa :-)

Yöllä sitten herään aika monta kertaa teltan paukkeeseen, ja sateen ropinaan. Tuuli on kääntynyt juuri senverran, että taidan olla leirin tuulisimmassa paikassa, ja ei ole mikään pikkuruinen tuuli. Siellä taitaa olla nousemassa ihan kunnollinen myräkkä. Pientä lohtua tuo se, että pari muutakin telttaa on erehtynyt samoille huudeille. No, antaa paukuttaa, hyvin tuo tuntuu kestävän. Lähtö on sovittu vasta 10:00, eli ei ole kiirettä sen kanssa. Saa nukkua "pitkään".

Melottu reitti, taas noin suurinpiirtein.
Tämä ja seuraava kuva piti olla edellisessä postauksessa, mutta unohtui, hups.

Olisi varmaan vaatinut erityistä lahjakkuutta, että siitä auringonlaskusta ja sen heijastuksista ei olisi saanut näyttäviä kuvia.
Ullatus, rouvilla pakkaaminen vielä vaiheessa, kun ekat jo kelluvat :-) Huomatkaa ranta, jonka joku on selvästi siivonnut, ei ole luonnon jäljiltä noin vähäkivinen ranta.
Heidi & Jouni

Batsignal?

Petri oli ensin sitämieltä, että tuosta välistä pääsisi, ja kokea pienen seikkailun. Ei siitä lopulta oikeasti päässyt. Oli aika iso kivi ihan keskellä ja siihen olisi ollut helppo rikkoa paattinsa.
Vesivarastoja täyttämässä.
Hiekkarannan tapainen, ja vettä hakiessa vesi hävisi paattien alta.
Petri tutkimusmatkalla

Kuvan teltoista yksi on suojassa, ja kolme keskellä tuulitunnelia.


Tässä kuvassa vesi on alhaalla ja rakkolevistä pystyy päättelemään kuinka korkealle se nousee.


Leija Langstrandholmenin yllä 
Paikallinen tuuri 

Saaressa oli pieni lätäkkö, joka nousuveden aikaan sai aina uutta vettä.

Repesi pöksyt, kirjaimellisesti, kesken reissun. Houston, we have a problem. Vasta 10v vanhat. Olleet mukana jokaisella retkellä minkä olen meloen tehnyt ja nyt jo hajosivat? :-)

Solution, tämä on kai tarkoitettu oikeasti esim. teltan paikkaamiseen hätätilassa. Kai sillä yhdet pöksyt korjaa?

Hyvä tuli, vaikka itse sanonkin :-)

Mikäs tässä on ollessa, vaikka ulkona sataakin ja tuuli ulvoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti