tiistai 16. elokuuta 2016

Kvaenangenin kajakkiretki: 2. päivä Palojokisuu -> Kvaenangen (Arctic FjordCamp) -> Nøklan

Matka kohti Norjaa jatkui aikaisin aamusta. Yöllä oli tyyntä, ja eikä enää satanut, vaikka illalla telttoja pystyttäessa hieman ripottelikin. Vuosi sitten iskenyt kastepistekin pysyi poissa, ja teltan sisällä ei ollut pisaraakaan kosteutta. Ei haittaa, koska Norjan sääennuste lupasi lähes koko viikoksi sadekuuroja.

Retkisuunnitelmassa oli varauduttu siihen, että ensimmäinen yö Norjassa vietettäisiin leirintäalueella. Onneksi sää oli niin hyvä, että pääsimme valmistautumaan lähtöön samantien. Kajakkien pakkaamiseen annettiin ruhtinaallisesti aikaa (4h) ja se tuli kyllä tarpeeseen, koska sitä tavaraa oli aika paljon. Lisäksi ohjaajat vielä työnsivät sitä tavaraa lisää kyytiin. Minä esim. kuljetin yhden ylimääräisen aukkopeiton, joka ei tosin paljoa tilaa vienyt. 

Koepakkauskin jäi tälle reissulle tekemättä. Luotin kuitenkin siihen, että kaikki mahtuu, koska omilla retkillä olen lähes aina pakannut kajakkiin enemmän tavaraa kuin mitä tarvitsisi. Ihan vaan harjoitusmielessä. Nyt reissusta vielä puuttui esim. tarppi köysineen, iso ensi-apulaukku, halot ja mansikkakakun tarpeet ;-) Ruokaa ja vaatetta oli sitten senkin edestä.

Kajakkien pakkaamisen jälkeen odoteltiin vielä hetkinen nousuvettä. Noin viiden aikaan päästiin sitten vesille, ja tämä lähtöranta oli oikeasti helppo.

Sää oli sateisen pilvinen, mutta ei haitannut. Vaikka maisemat eivät aiheuttaneet ihan yhtä rajua reaktioa kuin vuosi sitten, oli vuonossa melominen kuitenkin jotain ihan muuta, kuin kotikulmilla läpsyttely. Korkeita vuoria lumihuippuineen, pieniä putouksia jne. Viimevuodesta viisastuneena(?) en edes yrittänyt arvioida välimatkoja. Vuoret hämärtävät mittasuhteet ja etäisyydet. Kaikki näyttää olevan lähempänä, kuin mitä ne oikeasti ovat.

Noin 2,5h tuntia myöhemmin olimme ensimmäisessä leiripaikassamme, Nøklan saaressa. Pienellä jännityksellä odotin, että millainen ranta meitä odottaa, mutta tämäkin oli mallia helppo. Ehkä olen jo tottunut, ja mikä tahansa Lyngenin Nenäniemen jälkeen on helppo ranta? 

Riemulla ei ollut rajaa, kun selvisi, että olisimme saaressa kaksi yötä. Ei tarvitsisi purkaa heti aamusta leiriä. Huomenna menisimme katsastamaan vuorovesivirtaa, ja jatkaisimme matkaa vasta ylihuomenna. Leiri nopsaan pystyyn ja tutkimaan paikkoja. Sateinen kelikin väistyi, aurinko alkoi pilkottamaan ja saimme illaksi vielä komean auringonlaskun. Kyllä sitä kelpasi tuijotella, ja nauttia samalla hieman juustoja. Keksien ja viini kera. 

Olen nähnyt Hetan kylästä tämänverran ;-)

Säästövinkki Suomeenkin, kun kerran kaikesta pitää säästää. Näin näppärästi tilkitään reiät asfaltissa.

Lähtöpaikka.

Pakkaustohinoita 
Valmis lähtöön ja kaikki mahtui sisään ja luukut kiinni, paitsi oluet. Tarkkasilmäiset erottavat merkin? ;-)

Tästä tämä lähtee! Mikä fiilis?! Jee!
Leirisaaren jylhiä maisemia
Yhdellä rannalla oli tällaisia kummallisia uria. 

Iltapala/jälkiruoka, come and get it.

Ensimmäinen päivä Norjassa pulkassa ja ei yhtään hassumpi auringonlasku, vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti